neděle 9. listopadu 2014

Skořicový věnec...

... u nás jedna z nejmilejších dobrot.
Není to nic nového, ale náramně dobrého.
Ještě nikdy jsem nestihla vyfotit, protože mizí ještě teplý.
Na zimní období je to pravé. Voní skořicí, je sladký...
...
4 hrnky hladké mouky
1 hrnek vlažného mléka
2 žloutky
1/4 kostky másla
2 lžíce cukru
1 kostka droždí
1 lžička soli
 
Vše vypracujeme v míse na těsto a na hodinu dáme vykynout. Mezitím si připravíme náplň.
 
10 lžic cukru
3 lžičky skořice
1/4 kostky másla
 
Z vykynutého těsta vyválíme asi půlcentimetrovou placku a tu natřeme náplní. Pak vše srolujeme. "Žížalu", která nám vznikne rozřízneme podélně napůl a spleteme. Nakonec potřeme zbytkem náplně.
 Věnec pečeme v troubě na 180 stupňů asi dvacet minut.
  ...
 
Já ještě vytvořila lístečky z marcipánu.
 Jednoduše jsem na marcipán otiskla listy ze stromu a pak vybarvila
štětečkem namáčeným v potravinářském barvivu. Stačila jedna barvička, podle naředění barvila.
 
...
 
Přeji dobrou chuť a dejte si jako první nezbyde!
 
RADKA
 

 



 


1 komentář:

  1. Mňaaaam! Já dělám skořicové šneky, ale příště zkusím věnec, protože vypadá skvěle.

    OdpovědětVymazat