... u nás jedna z nejmilejších dobrot.
Není to nic nového, ale náramně dobrého.
Ještě nikdy jsem nestihla vyfotit, protože mizí ještě teplý.
Na zimní období je to pravé. Voní skořicí, je sladký...
...
4 hrnky hladké mouky
1 hrnek vlažného mléka
2 žloutky
1/4 kostky másla
2 lžíce cukru
1 kostka droždí
1 lžička soli
Vše vypracujeme v míse na těsto a na hodinu dáme vykynout. Mezitím si připravíme náplň.
10 lžic cukru
3 lžičky skořice
1/4 kostky másla
Z vykynutého těsta vyválíme asi půlcentimetrovou placku a tu natřeme náplní. Pak vše srolujeme. "Žížalu", která nám vznikne rozřízneme podélně napůl a spleteme. Nakonec potřeme zbytkem náplně.
Věnec pečeme v troubě na 180 stupňů asi dvacet minut.
...
...
Já ještě vytvořila lístečky z marcipánu.
Jednoduše jsem na marcipán otiskla listy ze stromu a pak vybarvila
Jednoduše jsem na marcipán otiskla listy ze stromu a pak vybarvila
štětečkem namáčeným v potravinářském barvivu. Stačila jedna barvička, podle naředění barvila.
...
Přeji dobrou chuť a dejte si jako první nezbyde!
RADKA
Mňaaaam! Já dělám skořicové šneky, ale příště zkusím věnec, protože vypadá skvěle.
OdpovědětVymazat